Rodfrugtsuppe med perlebyg

I overgangsperioden mellem sommer og efterår, hvor haven stadig bugner af både tomater og rodfrugter, er det helt oplagt at lave denne skønne suppe. Her har vi brugt de sidste friske tomater fra haven, både de røde og gule.

Sommeren giver os normalt så mange tomater at vi kan fylde fryseren, og have tomater til det meste af vinteren. Det er da selvforforsyning der vil noget, og vi elsker det. 

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug

0.5 stk. selleri
2 mellemstore løg
4 stk. gulerødder
2 mindre porrer
3 fed hvidløg
650 g tomater
1 dusk timian
100 g perlebyg
1 liter grøntsagsbouillon
2 spsk. olivenolie

Rodfrugtsuppe med perlebyg Directions

  • Rodfrugterne renses, skrælles og snittes i små tern.
  • Løgene pilles, skæres i små stykker og svitses et par min. i olien.
  • Rodfrugterne tilsættes og svitses med i 5 - 6 min.
  • De rå tomater snittes fint
  • Tomater, perlebyg og grøntsagsboullion kommes i gryden, røres sammen med de brunede rodfrugter.
  • Hvidløgene knuses ned i suppen, kom lidt salt og peber ved.
  • En dusk timian kommes i.
  • Lad det hele småkoge ca. 30 min. eller til perlebyggen er mør.
  • Smages til med salt og peber.
  • Timiandusken tages op. 
  • Suppen serveres meget varm, med et stykke godt hjemmebagt brød til.

Recipe notes

Har man ikke tomater i fryseren, kan købe tomater fra pap eller dåse også bruges, men vær opmærksom på at, smagen måske ikke helt bliver den samme.

Share This Recipe