Krydderikage "Reception"

Denne kage blev bagt til vores reception, ved udgivelsen af vores fjerde bog ”Økologisk Drivhus” selvforsyning til husbehov, kagen faldt i rigtig god jord.

Ingredients

For 12 Person(s)

Vareforbrug

250 g smeltet smør
750 g lyst rørsukker
400 g sigtet speltmel
400 g hvedemel
10 tsk. kanel
2 tsk. nelliker
2 tsk. kardemomme
3 tsk. ingefær
2 spsk. groft salt
4 tsk. natron
1 liter kærnemælk
1 stk. appelsin, skal og saft
1 tsk. smeltet smør til glasur
500 g flormelis til glasur
4 spsk. kakao til glasur

Krydderikage "Reception" Directions

  • De tørre ingredienser blandes godt sammen.
  • Smør og sukker opvarmes langsomt i en gryde, sammen med halvdelen af kærnemælken.
  • Tages af varmen og resten af kærnemælken røres i.
  • Det hele røres sammen, til dejen er glat og ensartet.
  • Hældes i en bradepande på ca. 38 x 40 cm.
  • Bages ved 200 grader 40 – 45 min. Mærk efter om kagen er gennembagt inden den tages ud.
  • Køles af inden glasuren kommes på, serveres i passende stykker.
  • Glasur: Laves af smeltet smør, flormelis og kakao. Glasuren røres op med lidt varm kaffe. Vælg selv den rette konsistens så den er lige til at smøre på den afkølede kage, uden at løbe af.

Recipe notes

Med en stor gryde kan det hele røres sammen i gryden med ske eller el-pisker, eller man kan vælge at bruge en røremaskine. Husk! der må ikke at røre for længe. Opskriften kan uden problemer halveres, så skal der bruges en form på ca. 22 x 30 cm.
Kagen kan også tilsættes frisk revet citronskal. Prøv forskellige variationer, alt efter humør.

Share This Recipe