Denne kage blev bagt til vores reception, ved udgivelsen af vores fjerde bog ”Økologisk Drivhus” selvforsyning til husbehov, kagen faldt i rigtig god jord.
250 g smeltet smør |
750 g lyst rørsukker |
400 g sigtet speltmel |
400 g hvedemel |
10 tsk. kanel |
2 tsk. nelliker |
2 tsk. kardemomme |
3 tsk. ingefær |
2 spsk. groft salt |
4 tsk. natron |
1 liter kærnemælk |
1 stk. appelsin, skal og saft |
1 tsk. smeltet smør til glasur |
500 g flormelis til glasur |
4 spsk. kakao til glasur |
Med en stor gryde kan det hele røres sammen i gryden med ske eller el-pisker, eller man kan vælge at bruge en røremaskine. Husk! der må ikke at røre for længe. Opskriften kan uden problemer halveres, så skal der bruges en form på ca. 22 x 30 cm.
Kagen kan også tilsættes frisk revet citronskal. Prøv forskellige variationer, alt efter humør.