Bladbedetærte

Slottets opskrift på mørdej, rækker til 2 tærter. Jeg laver gerne to ad gangen, når jeg er i gang, det er arbejdsbesparende og reducererogså CO2 udslippet. Opskriften på mørdej kan findes under kager.

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug

1 portion mørdej eller købedej
400 g bladbeder
1 stort løg
4 stk. hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 stk. revet skal af citronen
4 stk. æg
2 dl creme fraiche
150 g gedefeta
1 stk. Grana Padano os til pynt

Bladbedetærte Directions

  • Dejen rulles ud og formen beklædes med dejen.
  • Løg, hvidløg, og bladbeder renses, snittes, hakkes og sauteres i lidt olivenolie, på en dyb pande.
  • Krydres med lidt salt, peber, muskatnød og citronskal.
  • Creme fraiche røres med æggene, et ad gangen.
  • Fetaen smuldres og kommes i æggemassen.
  • Til sidst kommes grøntsagerne i.
  • Fyldet fordeles på tærtedejen, i formen.
  • Pyntes med soltørrede tomater i strimler.
  • Grana Padano ost, rives over tærten.
  • Bages på nederste rille ved 200 grader ca. 45 min. eller til tærten er pænt gylden.
  • Serveres med en god salat til.

Recipe notes

Jeg har i dag valgt, selv at lave en mørdej til tærten, fordi jeg har god tid. En færdig købedej kan selvfølgelig også bruges. Salt, peber og muskatnød, har jeg valgt ikke at skrive mål på, da jeg vil smage mig frem til, hvor meget der skal bruges. Prøv også at lave tærten med hytteost og græsk youghurt, ligesom skyr også er et dejligt alternativ. Der er ingen grænser for hvordan sammensætningen kan være, det er bare at prøve sig frem. Til pynt om vinteren bruger jeg soltørrede tomater, og om sommeren er det små faste halve tomater. 

Share This Recipe