Boller med grahamsmel og fordej

Bollerne har en meget let krumme, smager skønt med et godt stykke ost eller pålæg på. Prøv dem også som sandwichboller.

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug

3.5 dl lunt vand, dag 1.
1 spsk. flydende honning, dag 1.
250 g grahamsmel, dag 1.
25 g gær, dag 2.
1 dl yoghurt naturel, dag 2
500 g hvedemel, dag 2.
1 spsk. salt, dag 2.

Boller med grahamsmel og fordej Directions

1 dag: fordej

  • Vand, honning, grahamsmel røres sammen.
  • Stilles på køkkenbordet 12-15 timer, dækket med et klæde.

2 dag: brøddej

  • Gæren røres ud i yoghurten.
  • Kommes derefter i fordejen fra 1 dag.
  • Hvedemelet tilsættes lidt ad gangen, der røres godt. Dejen må ikke blive for fast, så vil brødet blive tørt, lad dejen hvile ca.10 min.
  • Nu tilsættes saltet, dejen æltes grundigt til den er glat og smidig.
  • Dækkes til, stilles til hævning et lunt sted 1-1.1/2 time.
  • Dejen æltes igennem, trilles til en lang pølse og skæres ud i 10-13 stykker eller mere, formes til boller. Det skal siges at disse boller er pænt store.
  • Efterhæver til dobbelt størrelse.
  • Bollerne ridses på langs, pensles med vand eller sammenpisket æg.
  • Sættes i kold ovn, bages ved 200 grader (varmluft) 20-25 min.
  • Køles af på en bagerist.
  • Er fryseegnet.

Recipe notes

Denne dej er også meget velegnet til brød, enten bagt direkte på plade eller i form. Sættes i kold ovn og bages ved 200 grader (varmluft) 35-40 min.

Share This Recipe