Krydderikage "Reception"
Super easy
Cheap

Denne kage blev bagt til vores reception, ved udgivelsen af vores fjerde bog ”Økologisk Drivhus” selvforsyning til husbehov, kagen faldt i rigtig god jord.

Forberedelse
Tilberedningstid
Kategori: 

ingredienser

Til 12 Person(s)

Vareforbrug

  • 250 g smeltet smør
  • 750 g lyst rørsukker
  • 400 g sigtet speltmel
  • 400 g hvedemel
  • 10 tsk. kanel
  • 2 tsk. nelliker
  • 2 tsk. kardemomme
  • 3 tsk. ingefær
  • 2 spsk. groft salt
  • 4 tsk. natron
  • 1 liter kærnemælk
  • 1 stk. appelsin, skal og saft
  • 1 tsk. smeltet smør
  • 500 g flormelis
  • 4 spsk. kakao

Sådan skal du gøre:

    • De tørre ingredienser blandes godt sammen.
    • Smør og sukker opvarmes langsomt i en gryde, sammen med halvdelen af kærnemælken.
    • Tages af varmen og resten af kærnemælken røres i.
    • Det hele røres sammen, til dejen er glat og ensartet.
    • Hældes i en bradepande på ca. 38 x 40 cm.
    • Bages ved 200 grader 40 – 45 min. Mærk efter om kagen er gennembagt inden den tages ud.
    • Køles af inden glasuren kommes på, serveres i passende stykker.
    • Glasur: Laves af smeltet smør, flormelis og kakao. Glasuren røres op med lidt varm kaffe. Vælg selv den rette konsistens så den er lige til at smøre på den afkølede kage, uden at løbe af.

Recipe notes

Med en stor gryde kan det hele røres sammen i gryden med ske eller el-pisker, eller man kan vælge at bruge en røremaskine. Husk! der må ikke at røre for længe. Opskriften kan uden problemer halveres, så skal der bruges en form på ca. 22 x 30 cm.
Kagen kan også tilsættes frisk revet citronskal. Prøv forskellige variationer, alt efter humør.

Del denne opskrift

Reviews

5
Wednesday, 08 August 2018
t668yo http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com
- Judix
5
Tuesday, 30 January 2018
Dejlig kage.. Smager himmelsk
- Morten Juhl

Add review

(5/5)
Din e-mail-adresse bruges ikke på nogen måde
Top