Frikadeller af kalkun

En gang dyriske frikadeller giver lidt variation, hvis man er til den slags. Der kan bruges kalkun, kylling eller flæskekød. Mange vegetariske frikadeller, findes også her på siden.

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug

400 g kalkunfars
1 dl grahamsmel
2 dl mælk
2 stk. hele æg
1 stk. mellemstort løg
2 fed hvidløg

Frikadeller af kalkun Directions

  • Alle ingredienserne kommes i en skål og røres godt sammen.
  • Stilles i køleskabet til frikadellerne skal steges.
  • Jeg vælger ofte at røre farsen om formiddagen, når tiden tillader det, eller bare en times tid inden de skal steges. På den måde kan farsen nå at smagssætte sig.
  • Er farsen blevet for fast, kan der suppleres med lidt ekstra mælk, vand eller bouillion.
  • HUSK! Rørt fars skal altid bruges samme dag. 
  • Husk også at anvende mange friske krydderurter. Jeg bruger altid de krydderurter som passer til årstiden, på den måde sker der en fornyelse hver gang. smag evt. til med lidt friskkværnet salt og peber.
  • Frikadellerne steges ca. 4-5 min. på hver side, eller til de er pænt gyldne.

Recipe notes

Vi spiste frikadellerne som middagsret, med frisk sauteret spinat og braiserede kartofler. Lav f.eks. dobbelt portion, så er der til næste dags frokost, madpakken mv. De er meget velegnet at fryse. Prøv også at bruge farsen til boller i karry og boller/kikærter i karry, ligesom farsbrød også er en mulighed.

 

                                                            

 

 

Share This Recipe