Grøntsags Lasagne

En fantastisk vegetarret, som er god at lave i stor størrelse, eller flere mindre. Det er meget miljø og energivenligt. Lav endelig rigeligt til fryseren.

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug

400 g selleri
0.25 stk. hvidkål
5 stk. store gulerødder
200 g champignon
3 stk. kartofler
1 stort hakket løg
1 stk. stor porre
4 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
4 dl grøntsagsbouillon
1 tsk. merian
4 stk. store hakkede tomater
100 g revet ost
6 stk. lasagneplader
1 spsk. olie til sauce
4 spsk. mel til sauce
0.5 liter mælk til sauce
1 tsk. muskatnød til sauce

Grøntsags Lasagne Directions

  • Alle grøntsagerne skæres ud i små stykker
  • Løg og hvidløg svitses i olie til de er klare.
  • Grøntsagerne kommes i lidt efter lidt og svitses med i olien sammen med løgene.
  • Kom de hakkede tomater og krydderierne i.
  • Bouillon kommes i, lad det hele snurre i nogle minutter.
  • Smages til med salt og peber.

Sovsen:

  • Lav en opbagt sovs af olie, mel og mælk.
  • Smages til med salt, peber og revet muskatnød
  • Kom en del af osten i så sovsen bliver ret tyk.
  • Smør en form af passende størrelse.
  • Start med at lægge et lag grøntsagsfyld i formen.
  • Derefter kommes et lag lasagneplader over, lidt grønsagsfyld kommes på igen
  • Kom sovs over og igen et lag lasagneplader og grøntsagsfyld, gentag til 3 lag.
  • Slut af med et lag sovs øverst.
  • Drysses med et tykt lag ost.
  • Bages på ovnenes næstnederste rille, ca. 35 min. ved 200 grader
  • Lad gerne lasagnen stå og trække 15-20 min. eller mere. Så den bliver lidt skærefast.

Recipe notes

Selleri kan evt. udskiftes med pastinak, som ikke er så kraftig i smagen. Til lasagne kan man få anvendt sine forskellige rester, det er bare et spørgsmål om prioritering. I stedet for at lave saucen selv, kan Mornay sauce, være et godt alternativ. Har man ikke friske eller frosne tomater, kan der bruges tomater fra dåse eller andet.

Share This Recipe