Grøntsags Lasagne
En fantastisk vegetarret, som er god at lave i stor størrelse, eller flere mindre. Det er meget miljø og energivenligt. Lav endelig rigeligt til fryseren.
Ingredients
For
4
Person(s)
Vareforbrug
400 g selleri |
0.25 stk. hvidkål |
5 stk. store gulerødder |
200 g champignon |
3 stk. kartofler |
1 stort hakket løg |
1 stk. stor porre |
4 fed hvidløg |
1 spsk. olivenolie |
4 dl grøntsagsbouillon |
1 tsk. merian |
4 stk. store hakkede tomater |
100 g revet ost |
6 stk. lasagneplader |
1 spsk. olie til sauce |
4 spsk. mel til sauce |
0.5 liter mælk til sauce |
1 tsk. muskatnød til sauce |
Grøntsags Lasagne Directions
- Alle grøntsagerne skæres ud i små stykker
- Løg og hvidløg svitses i olie til de er klare.
- Grøntsagerne kommes i lidt efter lidt og svitses med i olien sammen med løgene.
- Kom de hakkede tomater og krydderierne i.
- Bouillon kommes i, lad det hele snurre i nogle minutter.
- Smages til med salt og peber.
- Lav en opbagt sovs af olie, mel og mælk.
- Smages til med salt, peber og revet muskatnød
- Kom en del af osten i så sovsen bliver ret tyk.
- Smør en form af passende størrelse.
- Start med at lægge et lag grøntsagsfyld i formen.
- Derefter kommes et lag lasagneplader over, lidt grønsagsfyld kommes på igen
- Kom sovs over og igen et lag lasagneplader og grøntsagsfyld, gentag til 3 lag.
- Slut af med et lag sovs øverst.
- Drysses med et tykt lag ost.
- Bages på ovnenes næstnederste rille, ca. 35 min. ved 200 grader
- Lad gerne lasagnen stå og trække 15-20 min. eller mere. Så den bliver lidt skærefast.
Recipe notes
Selleri kan evt. udskiftes med pastinak, som ikke er så kraftig i smagen. Til lasagne kan man få anvendt sine forskellige rester, det er bare et spørgsmål om prioritering. I stedet for at lave saucen selv, kan Mornay sauce, være et godt alternativ. Har man ikke friske eller frosne tomater, kan der bruges tomater fra dåse eller andet.