Sellerisalat med soltørrede tomater
Knoldselleri er, sammen med andre rodfrugter en vigtig vinterspise. Den indeholder mange af de gode vitaminer som vi har behov for i den mørke årstid, ligesom det også er godt for miljøet at spise danske rodfrugter om vinteren.
Knoldselleri kan tilberedes på utrolig mange måder, og det er en meget fint smagende rodfrugt. Den er rigtig dejlig i salater og tillige er den CO2 neutral i rå tilstand. Vi river rodfrugterne på et hånddrevet rivejern, “Zyliss” det giver samtidig med god motion og bruger ingen strøm, og det er jo ikke at kimse af i disse klimaændringstider.
Mange mennesker bryder sig ikke om selleri, men de skulle nu prøve denne sellerisalat, det er en de fleste kan li`. Salaten er afprøvet på en flok meget kødspisende mennesker, som ganske enkelt tømte skålen og tilmed så ganske tilfredse ud. Selleri er også godt i selskab med f.eks. gulerødder, kartofler og æbler. Selleriens fine smag kompletteres af den bredbladede persille og de soltørrede tomater. En meget velsmagende ret.
Ingredients
Vareforbrug
1 stk. knoldselleri på ca. 1 kg. |
50 g soltørrede tomater |
1 dl olivenolie |
1 stk. citron, brug kun saften |
1 bdt. bredbladet persille |
1 tsk. honning |
Sellerisalat med soltørrede tomater Directions
- De soltørrede tomater skæres i strimler og lægges i lidt olie, tomaterne kan også købes, hvor de ligger i olie Så kan olien herfra bruges, i stedet for anden olie.
- Citronsaften tilsættes.
- Smages til med salt, peber og lidt honning.
- Lad det trække mens du skræller sellerien.
- Sellerien rives groft, det giver det bedste resultat.
- Persillen skylles, hakkes groft og kommes i dressingen.
- Dressingen hældes over den revne selleri og det hele vendes let sammen.
- Salaten kan spises med det samme, men bliver ikke ringere af at stå en dag eller to.
- Lav endelig en stor portion, så er måske også til dagen efter.
Recipe notes
Salaten er fortræffelig til kylling, kalkun, lam eller andre kødretter. Den kan også spises som selvstændig ret, med en god skive groft brød til, enten som frokost eller middagsret.