Havrebrød og boller

Dette brød og bollerne er nok de mest populære på vores hjemmeside. De bages fra København i øst til Ringkøbing i vest. Brødet indeholder mange gode fibre og proteiner, og har pæn lang holdbarhed. Brødet er også fryseegnet.

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug

150 g grove havregryn
7 dl vand eller te
50 g gær
2 tsk. salt
1.5 spsk. rørsukker eller honning
1.5 spsk. olie
200 g hytteost
750 g hvedemel
2 tsk. krydderurter

Havrebrød og boller Directions

  • havregryn og væske røres sammen, lad det trække 15 min.
  • gæren smuldres i og røres til det er opløst.
  • hytteost, olie, salt og rørsukker røres i.
  • melet sigtes i af et par omgange, røres gerne på maskine.
  • dejen skal være let klistret og kun sådan, den lige kan æltes med hænderne uden at hænge i.
  • kommes i en skål med låg  (hertil er en Tupperware bageskål genial)
  • stilles i køleskab natten over (12 timer og gerne mere)
  • vælger man at bage færdig samme dag, skal dejen hæve på køkkenbordet 1 time eller mere.
  • dejen slås ned, formes til brød og boller efter behov.
  • efterhæver 20-30 min. eller til dobbelt størrelse
  • pensles med æg eller vand og drysses med krydderurter, efter eget ønske
  • bages brødet i form, skal det bage 30 min. ved 200 grader og yderligere 10 min. uden form.
  • bollerne bages 15-20 min. ved 200 grader, eller til de er pænt gyldne.

Recipe notes

Brødet kan også varieres ved at udskifte 150 g hvedemel med grovere meltyper. Vælges “Natten over” løsningen, kan mængden af gær nedsættes til 5-10 g.

Share This Recipe