Havrebrød og boller
Dette brød og bollerne er nok de mest populære på vores hjemmeside. De bages fra København i øst til Ringkøbing i vest. Brødet indeholder mange gode fibre og proteiner, og har pæn lang holdbarhed. Brødet er også fryseegnet.
Ingredients
For
4
Person(s)
Vareforbrug
150 g grove havregryn |
7 dl vand eller te |
50 g gær |
2 tsk. salt |
1.5 spsk. rørsukker eller honning |
1.5 spsk. olie |
200 g hytteost |
750 g hvedemel |
2 tsk. krydderurter |
Havrebrød og boller Directions
- havregryn og væske røres sammen, lad det trække 15 min.
- gæren smuldres i og røres til det er opløst.
- hytteost, olie, salt og rørsukker røres i.
- melet sigtes i af et par omgange, røres gerne på maskine.
- dejen skal være let klistret og kun sådan, den lige kan æltes med hænderne uden at hænge i.
- kommes i en skål med låg (hertil er en Tupperware bageskål genial)
- stilles i køleskab natten over (12 timer og gerne mere)
- vælger man at bage færdig samme dag, skal dejen hæve på køkkenbordet 1 time eller mere.
- dejen slås ned, formes til brød og boller efter behov.
- efterhæver 20-30 min. eller til dobbelt størrelse
- pensles med æg eller vand og drysses med krydderurter, efter eget ønske
- bages brødet i form, skal det bage 30 min. ved 200 grader og yderligere 10 min. uden form.
- bollerne bages 15-20 min. ved 200 grader, eller til de er pænt gyldne.
Recipe notes
Brødet kan også varieres ved at udskifte 150 g hvedemel med grovere meltyper. Vælges “Natten over” løsningen, kan mængden af gær nedsættes til 5-10 g.