Appelsinmarme-lade råsyltet

Til denne opskrift bør der kun anvendes usprøjtet økologisk frugt. Opskriften kommer her i to versioner, markeret med 1 eller 2. Ligesom vægten, kun er vejledende. Der bliver ca. en liter af denne portion.

 

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug

3 stk. appelsiner - 1
2 stk. citroner - 1
1 stk. grapefrugt - 2
2 stk. citroner - 2
2 stk. appelsiner - 2
500 g rørsukker, afhængig af sødmen i frugten

Appelsinmarme-lade råsyltet Directions

  • frugten vaskes grundigt, deles og kernerne fjernes.
  • den rensede frugt skal svare til 1 kg ialt, uanset om man vælger kategori 1 eller 2, så er der frit spil.
  • frugten køres gennem en kødmaskine eller blender.
  • mosen røres med sukkeret 10 - 15 min. eller til sukkeret er opløst.
  • stilles tildækket i køleskab.
  • rør i marmeladen nu og da, i løbet af nogle dage.
  • når marmeladen er klar, fyldes den på rene, skoldede glas og lukkes til med det samme.

Recipe notes

Hvis appelsinerne har en meget tyk hvid hinde under skallen, fjernes det meste af hinden, da marmeladen ellers kan blive for bitter.

Den færdige marmelade skal opbevares i køleskab eller fryser, da der ikke er tilsat nogen former for konserveringsmidler.

Jeg gjorde et forsøg, som blev den hurtigste måde at lave marmeladen på og det lykkedes forbavsende godt. Jeg har brugt den nogle gange, den er lige så god som den tidligere model - bortset fra at den kan spises allerede dagen efter. Så gør det jo ikke noget at det går hurtigt, vel.

 

Jeg deler frugten i kvarte, fjerner evt. sten, kommer det hele i blenderen og kører det hele til ønsket konsistens - sådan - færdig, så er der frisk marmelade til alskens brug.

        

Share This Recipe