Sådan høster vi og opbevarer grønsager mv.

Vi bliver ofte spurgt hvad vi gør ved alle de afgrøder vi dyrker, så derfor har vi sat et skema op om hvordan vi gør. HokkaidoRodbede

Grønsag/rodfrugt

Høsttid

Vinteropbevarin

Vinteropbevaring 2

Vinteropbevaring

Tomater

Hele sommeren

Snittet i fryseren

Henkogning

Ovnbagte/tørring

Agurker

Hele sommeren

Snittet i fryseren

Syltede

 

Squash

Hele sommeren

Tilberedt i frysereb

   

Hokkaido

Hele sommeren

Ved almindelig temp.

   

Gulerødder

Hele sommeren og inden frost

I jorden dækket med halm o.lign

Blanceret i fryseren

 

Pastinak

Efterår-vinter-vår

I jorden dækket med halm o.lign

Blanceret i fryseren

 

Rødbeder

Efteråret før frost

Syltede

Blanceret i fryseren

Køligt og frostfrit

Selleri

Inden frosten

Køligt og tørt i sand

Blanceret i fryseren

 

Jordskok

Hele vinteren

Dækket med halm

   

Hvidkål/rødkål

Inden frost

Køligt.

Blanceret i fryseren

Tilberedt

Rosenkål

Hele vinteren

I haven

   

Grønkål

Hele vinteren

I haven

Blanceret i fryseren

Tilberedt

Hvidløg

Juli

Syltede

Tørt v. stuetemp

 

Løg

Juli-august

Tørt

   

Æbler

Hele efteråret

Køligt

Tilberedt som Æblemos

Snittet i fryseren

Bladbeder

Inden frosten

Tilberedt i frysereb

Blanceret i fryseren

 

Spinat

Forsommeren

I haven sået i august/sept

Blanceret i fryseren

 

Bønner

Juli - oktober

Henkogt

Blanceret i fryseren

Saltede

Bær

I pærioden

I fryseren

Tilberedt som marmelade mv.

 

Krydderurter

Hele sommeren

Tørrede

Nogle i haven

 

 

Fordelen ved at blancere rodfrugter som vi her angiver er at så kan der hurtigt tages nogle ud og ryste i en bradepande til ovnstegte rodfrugter, som hos os er ugentlig tilbagevendende hele vinteren.