Sådan høster vi og opbevarer grønsager mv.
Vi bliver ofte spurgt hvad vi gør ved alle de afgrøder vi dyrker, så derfor har vi sat et skema op om hvordan vi gør.
Grønsag/rodfrugt |
Høsttid |
Vinteropbevarin |
Vinteropbevaring 2 |
Vinteropbevaring |
Tomater |
Hele sommeren |
Snittet i fryseren |
Henkogning Vi fremstiller også ketchup |
Ovnbagte/tørring |
Agurker |
Hele sommeren |
Snittet i fryseren |
Syltede |
|
Squash |
Hele sommeren |
Tilberedt i frysereb |
Tilberedt som del i remulade | |
Hokkaido |
Hele sommeren |
Ved almindelig temp. |
||
Gulerødder |
Hele sommeren og inden frost |
I jorden dækket med halm o.lign |
Blanceret i fryseren |
|
Pastinak |
Efterår-vinter-vår |
I jorden dækket med halm o.lign |
Blanceret i fryseren |
|
Rødbeder |
Efteråret før frost |
Syltede |
Blanceret i fryseren |
Køligt og frostfrit |
Selleri |
Inden frosten |
Køligt og tørt i sand |
Blanceret i fryseren |
|
Jordskok |
Hele vinteren |
Dækket med halm |
||
Hvidkål/rødkål |
Inden frost |
Køligt. |
Blanceret i fryseren |
Tilberedt |
Rosenkål |
Hele vinteren |
I haven |
||
Grønkål |
Hele vinteren |
I haven |
Blanceret i fryseren |
Tilberedt |
Hvidløg |
Juli |
Syltede |
Tørt v. stuetemp |
hvidløgspasta: |
Løg |
Juli-august |
Tørt |
||
Æbler |
Hele efteråret |
Køligt |
Tilberedt som Æblemos |
Snittet i fryseren |
Bladbeder |
Inden frosten |
Tilberedt i frysereb |
Blanceret i fryseren |
|
Spinat |
Forsommeren |
I haven sået i august/sept |
Blanceret i fryseren |
|
Bønner |
Juli - oktober |
Henkogt |
Blanceret i fryseren |
Saltede |
Bær |
I perioden |
I fryseren |
Tilberedt som marmelade mv. |
|
Krydderurter |
Hele sommeren |
Tørrede |
Nogle i haven |
Som pesto |
Chili | juli - oktober | Tørrede og kværnede |
Syltede se opskrifter |
Chilichutney |
Peberfrugt | Juli - oktover | Syltede | Tilbehør i retter |
Fordelen ved at blancere rodfrugter som vi her angiver er at så kan der hurtigt tages nogle ud og ryste i en bradepande til ovnstegte rodfrugter, som hos os er ugentlig tilbagevendende hele vinteren.