Ingefær Marmelade
Easy
Cheap

Dette er faktisk en genbrugsmarmelade, som er lavet på resterne/massen fra kogning af ingefærshot, og består af citron, frisk ingefærrod, rørsukker og honning. Det en god ide at skrælle ingefæren inden der laves shot af den.

Forberedelse
Tilberedningstid
Kategori: 

ingredienser

Til 4 Person(s)

Vareforbrug:

  • 75 g Ingefærmasse
  • 3 dl vand
  • 1 stk. citron, skallen heraf
  • 1 stk. appelsin, skal og saft heraf
  • 400 g rørsukker
  • 100 g honning

Sådan skal du gøre:

  1. Sådan skal man gøre:
    • Massen fra ingefærshot, blendes groft sammen med lidt af væsken.
    • Ingefærmassen, vand, appelsinsaft og rørsukker kommes i en gryde.
    • Bringes langsomt i kog, simrer 5 - 10 min. og skummes.
    • Citron og appelsinskal snittes i meget tynde strimler, tilsættes og gives et kort opkog.
    • Smag på marmeladen inden der tilsættes honning, da smagen på shotten kan være forskellig fra gang til gang. Jeg smager mig altid frem til, hvor meget honning der skal tilsættes marmeladen, den må endelig ikke blive for sød, men skal bevare sin friske og rene smag.
    • Varmes igen langsomt op til kogepunktet, (må ikke koge) tages fra varmen og skummes.
    • Hældes på rene, skoldede glas og lukkes til med det samme.
    • Opbevares køligt.

Recipe notes

Tips:
Har jeg ikke lige tid til at lave marmelade samme dag, blender jeg frugtmassen med noget af ingefærsaften til en rimelig blød konsistens. Fryser det ned i blokke til senere brug. Denne masse er også vældig god at bruge i brød, kager og middagsretter.

Del denne opskrift

Reviews

5
Tuesday, 07 August 2018
a6vh3Z http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com
- Judix

Add review

(5/5)
Din e-mail-adresse bruges ikke på nogen måde
Top