Appelsin Chilimarmelade

Forord:

Marmeladen her, er en dejlig økologisk variation i vinter halvåret, til forskel fra de røde frugter vi har høstet i haven og spist hele sommeren. Det er en anderledes marmelade, som med sin intense peberfrugt og chilismag, er perfekt på et godt stykke brød eller en grovbolle. En rigtig Slots specialitet.

Ingredients

For 5 Dozen(s)

Vareforbrug:

2 kg appelsiner, renset vægt
75 g peberfrugt, renset vægt
30 g chili, renset vægt
1 kg rørsukker
400 g honning
1 liter vand

Vareforbrug:

Appelsin Chilimarmelade Directions

Sådan skal man gøre:

  • Appelsiner,  citroner vaskes grundigt og skrælles. Der skal være renset frugt, svarende til ialt 2 kg.
  • Halvdelen af skallen snittes meget fint, den anden halvdel  snittes lidt grovere og kommes i en gryde.
  • Fjern den hvide hinde på både appelsin og citron, evt. sten fjernes, frugterne deles i flere stykker, blendes godt og kommes i gryden.
  • Peberfrugt og chili renses (husk handsker), stilk, kerner og frøstol fjernes, deles et par gange, kommes i blenderen, hakkes fint og derefter op i gryden.
  • Sukker og vand kommes i gryden, det hele varmes langsomt op.  
  • Lad det hele simre 30-45 minutter. Tilsæt evt. lidt honning, hvis marmeladen er blevet for stærk.
  • Marmeladen skal være blank, glat og rund i smagen, den må ikke snerpe, det gøres ved at kende styrken på chilien og ellers må man smage sig frem.
  • Gryden tages af varmen, køles af 15-20 min.
  • Fordel marmeladen i rene, varme og skoldede glas, lukkes til med det samme.
  • Hele portionen giver ca. 5 liter.

Recipe notes

Tips:
Brug kun økologisk frugt, da hele frugten skal bruges. Er der behov for stivelse, kan der bruges agar agar. Følg vejledningen på produktet. Og husk! vores opskrifter er altid lavet på økologiske råvarer, for bedre sundhed.

Share This Recipe